Moment de la presentació de la #gòTICtardor23

En marxa la #gòTICtardor23, nous cursos impulsats des de la Regidoria d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes de Tàrrega.


Una cinquantena de persones s’apleguen al Centre d’Entitats per conèixer de primera mà els detalls de nova programació d’activitats TRIC del gòTIC Tàrrega, per als mesos de tardor.

El gòTIC Tàrrega va presentar dimecres passat el nou cicle d’activitats del servei municipal de divulgació tecnològica i de capacitació digital de la ciutadania, per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre.

Una vegada més, la convocatòria va esdevenir un espai d’encontre, reconeixement i compartició d’experiències entre persones que ja han participat anteriorment en alguna activitat del gòTIC, amb les que ho faran per primera vegada.

La trobada va comptar amb la presència d’Alba Castellana Rosinés, regidora d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes de l’Ajuntament de Tàrrega. Ramon Oromí Farré, dinamitzador i responsable del gòTIC Ajuntament de Tàrrega, va continuar presentant els eixos que emmarcaran l’acció durant el curs que comença.

Moment de la presentació de la #gòTICtardor23
Moment de la presentació de la #gòTICtardor23

Amb el gòTIC, exercita les TIC

Podeu consultar el full d’activitats a l’adreça bit.ly/goTICtardor23

L’inici del curs escolar esdevé un moment clau al llarg de l’any, a l’hora d’assumir nous reptes i compromisos. En aquest context, des del gòTIC Ajuntament de Tàrrega es proposen diversos tallers per adquirir, desenvolupar o conservar les aptituds, competències i habilitats digitals.

Aquestes activitats tenen el denominador comú de ser gratuïtes i obertes, transitives, vivencials i en primera persona, i que es realitzen en petits grups, per tal d’atendre la diversitat i compassar el ritme.

Entre l’oferta disponible s’hi troba un itinerari d‘iniciació i aprofundiment en l’ús de dispositius mòbils i un altre sobre d’edició de textos al núvol amb Google Docs. També tallers sobre l’ús de la xarxa social d’Instagram, per aprendre a organitzar els arxius digitals, fer ús de les opcions de consum cultural audiovisual disponibles a la xarxa o per posar a prova el potencial de la intel·ligència artificial i reflexionar sobre el seu impacte en les nostres vides.

Completa aquest bloc, l’activitat Wiki Loves Monuments que promou la valorització del nostre patrimoni cultural, capturant imatges amb el mòbil i compartint-les a la Wikimedia.

La inscripció és gratuïta i es realitzen, de forma presencial al gòTIC Ajuntament de Tàrrega (carrer Segle XX, 2 2n pis), Les activitats vespertines, 20 de setembre, de 17.00 a 20.00 hores i les matinals, el 21 i 22 de setembre, de 10.00 a 13.00 hores. A partir d’aquesta data, i si resten places disponibles, s’obrirà un canal d’inscripció telemàtica.

Tornen els divendres temàTICs

Una altra imatge gràfica, que històricament ha servit per explicar l’estil del gòTIC és la de la capsa de galetes assortides, per representar la voluntat d’oferir tastos ben diversos sobre les derivades de l’ús de la tecnologia i de la seua aplicació en el dia a dia i que ajudin a trobar gust o encetar noves inquietuds i ampliar els horitzons digitals.

Per això, al llarg d’aquest curs, els divendres es dedicaran a incidir en qüestions ben diverses relacionades amb la cultura i el quotidià digitals mitjançant càpsules sobre l’herència digital, la petjada digital i el big data, la formació en línia, les estafes i els fraus digitals, i les violències masclistes digitals.

Aquesta onada de píndoles començarà amb una matinal per experimentar amb la programació visual per blocs amb Scratch, en el context de la EU Code Week.

La inscripció a aquestes activitats es realitza telemàticament, a partir del 21 de setembre a travès del web del gòTIC a tarrega.cat/gotic

A l’octubre, més camins

Més enllà de la programació quadrimestral d’activitats obertes a la ciutadania, durant el curs escolar -d’octubre a juny- es duen a terme diferents itineraris d’aprenentatge i experimentació digitals amb col·lectius i persones en situació de risc d’exclusió sociodigital i també accions de suport a entitats i serveis del territori.

Així mateix, el 4 d’octubre encetem la vintena temporada del col·laboració amb Ràdio Tàrrega. Tenim Una Missió! la col·laboració quinzenal a Ràdio Tàrrega, en la qual, amb ajuda d’expertes i referents, es comparteixen recursos i estratègies per fer front als grans reptes, inquietuds i preguntes de la ciutadania digital.

També es mantenen els serveis d’assessorament i suport digitals, per a la realització de tràmits digitals i resolució de problemes vinculats amb el dia a dia digital, que pot sol·licitar-se per telèfon o WhatsApp al 973 500 199 o per correu electrònic al gotic@tarrega.cat.

és noTÍCia

  • Instant de la jornada

    el gòTIC participa en les Trobades Territorials de la Xarxa Òmnia

  • Moment de la presentació de la #gòTICtardor23

    En marxa la #gòTICtardor23, nous cursos impulsats des de la Regidoria d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes de Tàrrega.


propers esdeveniments

Obrir xat
1
💬 Necessites ajuda?
Scan the code
Hola!👋
En què puc ajudar-te?