El gòTIC Ajuntament de Tàrrega hem instal·lat dos tòtems informatius davant del Centre d’Entitats, situats en una ubicació estratègica entre el carrer Segle XX i el carrer Sant Pelegrí. Aquests tòtems mostren la programació completa de les activitats gratuïtes i obertes a tothom que s’han organitzat per la temporada de tardor sota el nom de #gòTICtardor24.
Aquesta acció té com a objectiu donar visibilitat a les activitats d’aprenentatge i experimentació digitals també fora de la xarxa, per a aquelles persones que no estan connectades habitualment a Internet o que tenen menys accés a la informació digital. D’aquesta manera, es facilita que tothom, independentment del seu accés a les tecnologies, pugui descobrir i participar en les diverses propostes programades per aquesta tardor.
Els tòtems es troben en un punt estratègic de la ciutat, a peu de carrer, per aprofitar el trànsit de vianants i garantir que la informació arribi a la ciutadania de manera directa i accessible. Aquest nou canal d’informació complementa les eines digitals amb una presència física en espais públics, ampliant l’abast del servei a persones que no segueixen el gòTIC a través dels canals digitals.
Col·laboració clau entre serveis, entitats i ciutadania
L’estratègia comunicativa de la gòTICtardor24 ha estat possible gràcies a la col·laboració entre diversos serveis de la ciutat. La implicació de l’àrea de comunicació, els serveis tècnics i la consergeria de l’Ajuntament, la Biblioteca Pública de Tàrrega Germanes Güell, el Centre d’Entitats i la brigada municipal ha estat fonamental per dur-lo a terme amb èxit.
També és destacable el suport dels mitjans de comunicació locals, Nova Tàrrega i Ràdio Tàrrega, que han ajudat a fer arribar la informació a un públic més ampli, tant en línia com fora d’ella.
Una comunitat compromesa amb l’aprenentatge digital
Una vegada més, volem agrair especialment la implicació de la seva comunitat. Les persones que ja participen en les activitats del gòTIC contribueixen a difondre el projecte, recomanant-lo a coneguts que potser no tenen accés regular a la informació digital, fent possible que el servei continuï creixent i arribant a nous públics.
Aquest esforç col·lectiu garanteix que l’aprenentatge digital i les experiències tecnològiques siguin accessibles per a tothom, independentment del seu nivell de connexió amb el món digital.